Εξαπύρηνος AMD πάνω από τα 6GHz

Δεν έχει βγει καλά-καλά στην αγορά, αλλά όπως συμβαίνει με όλους τους high-end επεξεργαστές της Intel και της AMD, η πρώτη ερώτηση στα χείλη πολλών είναι «πώς τα πάει στο overclocking»; Ο νέος Phenom II X6 1090T θα είναι για τους επόμενους μήνες η ναυαρχίδα της AMD, με έξι πυρήνες χρονισμένους στα 3.2GHz. Οι πρώτες δοκιμές στο overclocking είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, αν πιστέψουμε το άρθρο που αναρτήθηκε στη γερμανική ιστοσελίδα computerbase.de.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους Γερμανούς, ο νέος εξαπύρηνος της AMD άγγιξε την εντυπωσιακή συχνότητα των 6.3GHz σε όλους τους πυρήνες. Για να επιτευχθεί αυτό το σκορ, ο πολλαπλασιαστής ανέβηκε στο 26 (πρόκειται για μοντέλο Black Edition), ενώ το bus clock ανέβηκε στα 242MHz. Χρειάστηκε, βέβαια, επιπλέον ρεύμα, με το βολτάζ να δείχνει τελικά 1.928V. Όπως θα περίμενε κανείς, για την ψύξη χρησιμοποιήθηκε υγρό άζωτο.

Αναμένουμε νεότερες δοκιμές και ακόμη υψηλότερες επιδόσεις. Σε περίπτωση που το ρεπορτάζ των Γερμανών είναι αληθές, δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι το overclocking του 1090T έπιασε «ταβάνι» από τώρα.

Πηγή 1

[ΠΗΓΗ 2]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s