Προς Zougla.gr

Αγαπητέ κ. Μάκη Τρυανταφιλόπουλε Σας στέλνω αυτή την επιστολή, καθώς δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην εκπομπή σας, λόγω ότι δεν έχω μεταφορικό μέσον, μένω μακρυά από το studio (στο Ελληνικό) και λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τους αλλοδαπούς στην χώρα μας, φοβάμαι να κυκλοφορήσω και έξω από το σπίτι μου μετά τις 0:00. (που η εκπομπή τελειώνει και ποιο αργά) Καταρχάς οφείλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου, δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο ούτε εκπρόσωπό κάποιο κόμμα. Το τελευταίο κόμμα που είχα ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές (και αν θέλετε το λέτε στην εκπομπή) ήταν το Σύριζα αλλά με τις εξελίξεις που έγιναν αργότερα, ούτε αυτοί ήταν σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Με τους γονείς μου δεν έχω καλή σχέση, οπότε το τι ψηφίζουν είναι δικό τους θέμα, εγώ αν τυχόν θα ψήφιζα στις επόμενες εκλογές, το σίγουρο θα ήταν ότι θα ψήφιζα κάτι εκτός βουλής.

Πέρα από αυτό

Όλον αυτό το μήνα, στο Σύνταγμα, γίνονται συγκεντρώσεις από όλους τους αγανακτισμένους πολίτες της Ελλάδας, κάθε μέρα στις 18:00, όσο μπορώ βρίσκομαι εκεί. Καθώς η κατάσταση στην χώρα μου είναι απαράδεκτη. Ο βασικός μισθός (700Ευρώ~) δεν φτάνει να καλύψει τις 4 βασικές ανάγκες ενός απλού πολίτη (Στέγη – φως – νερό – τροφή – επικοινωνία) και πλέον η ψυχαγωγία, το αυτοκίνητο, η βενζίνη, ακόμη και η ένδυση, είναι ακόμη δυσκολότερο στην πραγματοποίησή τους κάθε μήνα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη “κοιμισμένοι” πολίτες που αναρωτιούνται γιατί γίνονται οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα (ναι και όμως! Υπήρχε σε μένα πρόσφατα ένας που δεν ήξερε τι του γίνεται), η απάντηση είναι απλή, ψάξτε στο youtube.com για “Παπανδρέου 2009” και δείτε το video : http://www.youtube.com/watch?v=FVuXQjEPkHo Αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά, δεν πραγματοποιήθηκαν, παρά έγιναν τα ακριβώς αντίθετα. Υπογράφτηκε μια δανειακή σύμβαση που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας, και την απέσυρε από την ασυλία της, από την άλλη ευτυχώς, ο γιατρός κ. Δημ. Αντωνίου, υπέβαλε μήνυση εναντίον της κυβέρνησης ( http://www.youtube.com/watch?v=exvkurWs2iM ) για την όλη κατάσταση. Καθώς η προσφυγή στο δάνειο των 80 δις, δεν ήταν πρωτοβουλία των πολιτών, ενώ οι πολιτικοί υποστήριζαν ότι είναι η μόνη λύση, κάτι που σημαίνει εσχάτη προδοσία προς εμάς. Ευτυχώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, βοηθά όσο μπορεί την κατάσταση της χώρας, οι επόμενοι μηνυτές ήταν ο Γ. Νούλας και Κ. Τόμπρας εναντίον Κυβέρνησης. (παραλείψτε το κουτί, ήταν το χθεσινό conference που έγινε)

βλ  Νομικά νέα

Χθες στην περιοχή μου ο Κύριος Χρήστος Κορτζίδης (Δήμαρχος Ελληνικού), ετοιμάζει κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Κάτι που ούτε εγώ και ούτε οι Αργυρουπολίτες και οι Ελληνικιώτες δεν θέλουμε να υπάρξει στην περιοχή μας. Το Ελληνικό έχει ιστορία και κύρος σαν περιοχή, δεν θέλω να γίνει σαν το κέντρο της Αθήνας όπως και η Ομόνοια, που λίγο έλειψε να είχα πέσει θύμα κλοπής πλησιάζοντας με 3 αλλοδαποί (πιθανά οπλοφορούσαν). Ρίξτε μια ματιά εδώ : http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=1&artid=2412 Η Κυβέρνηση δεν σέβεται το Σύνταγμα, ούτε τη προστασία του πολίτη, οι κάτοικοι της περιοχής μου είναι εξίσου αγανακτισμένοι όπως είναι εξίσου και οι υπόλοιποι Έλληνες. 2 χρόνια έλειπα από την Αθήνα (σπούδαζα Σέρρες), και σε 2 χρόνια είδα την Αθήνα με παράνομους μετανάστες! Κάτι που δεν το περίμενα. Η επιστροφή μου στην Αθήνα ήταν γιατί το αντικείμενο σπουδών μου δεν ήταν αυτό που τόσο ήθελα και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν παλιό. (Είχε σχέση με “δήθεν” πληροφορική) Δεν επενδύονται καθόλου λεφτά σε θέσεις εργασίας και εκπαίδευση. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο. Επίσης δεν έχουν βγει στην φόρα, ποιος παίρνει τις μίζες μέσα στον ΟΤΕ, γιατί τα έσοδα που έχει ο οργανισμός, θα έπρεπε να είχαμε οπτικές ίνες σε κάθε σπίτι με τα τόσα λεφτά που δίνουμε κάθε μήνα, και είμαστε με χαλκοκαλώδια του 40, αυτό θα έδινε νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξης στην χώρα μας. Προσωπικά πιστεύω ότι υπήρχαν διέξοδοι από την κρίση. Απλά οι πολιτικοί είχαν σα συμφέροντα και δεν το κάνανε, το ποιο απλό ήταν να ζητήσουν τα αναδρομικά από τις υλικές καταστροφές μετά από το παγκόσμιο πόλεμο που είχε γίνει παλιά. Εμείς ΔΕΝ χρωστάμε στους Γερμανούς, ΑΥΤΟΙ χρωστάνε σε εμάς. Όμως, ο κ. Παπανδρέου ούτε περίπτερο δεν ξέρει να διοικήσει, και αυτό που υπογράφηκε τότε, δεν μας δίνει δικαίωμα να πάρουμε αυτά τα αναδρομικά. Το τι θα κάνουμε τώρα, είναι δύσκολη απόφαση, η επιστροφή στην Δραχμή ίσως φέρει επιπτώσεις, η ισοτιμία έχει αλλάξει πολύ. Αν ήμουν πολιτικός, ίσως να άλλαζα όλο το οικονομικό σύστημα από την ρίζα του. Γιατί το χαρτονόμισμα, είναι διάτρητο σαν σύστημα. Πάρτε ένα χαρτί, βάλτε 1000 κατοίκους, και προσπαθείτε να τους κάνετε βιώσιμους σε ένα τόπο του πλανήτη. Θα δείτε αμέσως πόσοι θα πεινάνε, και πόσοι θα έχουν τα χρυσά σκήπτρα. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν κοιτά γήινους πόρους αλλά συμφέροντα τραπεζών. Αν θα ήταν να γίνει η μεγάλη αλλαγή θα ήταν να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να έρθει ο μεγάλος αντικαταστάτης του. Που δεν θα είναι κάποιο χαρτονόμισμα αλλά κάτι που θα φέρνει ισότητα στην φύση και στον άνθρωπο.

Τέλος. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αγωνιστές που συγκεντρώνονται κάθε μέρα στο Σύνταγμα. Το πολιτικό τοπίο βλέπω να αλλάζει και ελπίζω προς το καλύτερο. Το ιδανικό θα ήταν για εμένα να φύγει ο πρωθυπουργός από την χώρα, καθώς δεν εκπλήρωσε το καθήκον του ως πρωθυπουργός.

Ευχαριστώ

Ένας απλός πολίτης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s