Αποχή : μια εσχάτη προδοσία προς τη Δημοκρατία.

vote

Τη Κυριακή 6 Μαϊου, έγιναν οι εκλογές. Οι πολίτες καλούνταν να ψηφίσουν, το κόμμα που πιστεύουν ότι θα κάνει το καλύτερο για το τόπο του και θα προσφέρει κάτι καλύτερο, με σχέση το παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά, η αποχή σε αυτές τις εκλογές έφτασε στο 34,91% ! Πράγμα προσβολή προς τη δημοκρατία και τους πολίτες. Ένας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να μιλά για δημοκρατία όταν ο ίδιος δε πάει να ψηφίσει.
Κάθε ψήφος προσφέρει:
Τη φωνή του λαού, να εκφράσει τη γνώμη του.
Την άποψη, προς τη παρόν, η μελλοντική κυβέρνηση, όποια και αν προκύψει.
Την ΕΠΙΛΟΓΗ της κυβέρνησης που πιστεύει ότι είναι η καλύτερη για εκείνον.
Το μέλλον του τόπου του, η οποία κρίνεται από την επιλογή του.
Το δικαίωμα προς τη διαμαρτυρία, η την υποστήριξη, για ότι συμβεί αργότερα.

Κάθε αποχή, συμβολίζει:
Την προσβολή του έθνους και της πατρίδας.
Την προσβολή της δημοκρατίας και την υποστήριξη του δικομματισμού η του φασισμού του μνημονίου και της μονοπωλιακής τακτικής*
Την απόδειξη ότι ο Έλληνας είναι τεμπέλης και υποτακτικός σε ότι γίνεται (που όλες οι ξένες εφημερίδες γράφουν), δεν έχει δικαίωμα κάποιος που δεν ψήφισε, να εκφέρει γνώμη για ότι συμβεί στο μέλλον. Είτε μειώσεις μισθών είτε οτιδήποτε αρνητικό όπως μείωση εθνικής κυριαρχίας, ξεπούλημα κράτους, αυξήσεις φόρων.
Την προσβολή του συμπολίτη του, καθώς με την αποχή, σημαίνει ότι αφήνει τους προσκυνημένους να κυβερνήσουν (βλ *), και δεν κάνει κάτι για να αλλάξει αυτό.

Ο πολίτης στις εκλογές (από τη μεταπολίτευση), έχει κάθε υποχρέωση να ψηφίσει. Η αποχή προσφέρει ολική καταστροφή σε αυτόν, στο συμπολίτη του, στην Ελλάδα και στον τόπο του. Ζητήσαμε δημοκρατία αλλά με την αποχή την απορρίπτουμε τη δημοκρατία και σηκώνουμε με αυτό το τρόπο άλλα καθεστώτα (βλ *)

*=μονοπωλιακές τακτικές, μονοπώλια στις κυβερνήσεις. Είναι το γεγονός όταν μια κυβέρνηση κρατάει πολύ μεγάλο ποσοστό στις εκλογές, υποσχόμενο κάποιες αλλαγές στο τόπο. Αυτό επικράτησε επι μεταπολίτευσης. Απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι η οικογένεια Καραμανλή και η οικογένεια Παπανδρέου και Μητσοτάκη. Οι οποίες επι χρόνια, αφού είχαν αντιληφθεί το συμβάν, συν το γεγονός ότι ο κόσμος έδινε τυφλή εμπιστοσύνη σε αυτούς, επικράτησε χάος στο παρασκήνιο όπως : νομοθεσίες προσβλητικές στη Δημοκρατία, παράδειγμα το βουλευτικό άσυλο, τα μεγάλα δάνεια τα οποία πήγαιναν και για καταναλωτικούς σκοπούς (άρα τα χρήματα που κρατάμε είναι χρέος τραπεζών και όχι χρήματα δικά μας), τα ρουσφέτια, οι μίζες, και η νομιμοποίηση της κλεψιάς. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε τέτοια καθεστώτα είναι η ψήφος μας! (εφόσον οι άλλοι δρόμοι δικαιοσύνης είναι κλειστοί προς το παρόν)

Για την αποχή επιπλέον δείτε το βίντεο.

Τέλος να κλείσω λέγοντας : Είχα διαβάσει ένα post, σε forum που έλεγε, εγώ δε πάω να ψηφίσω, γιατί το εισιτήριο κοστίζει 50Ευρώ.
Μα είμαστε σοβαροί; είναι δυνατόν να μη πας να ψηφίσεις για 50 ΕΥΡΩ ;;; που άλλος έρχεται από εξωτερικό η ταξιδεύει από την μια άκρη της Ελλάδας (Σέρρες) μέχρι την άλλη (Κρήτη), για να υποστηρίξει τη δημοκρατία που μας προσφέρει αυτός ο τόπος, και ΕΣΥ τολμάς να μη πας να ψηφίσεις για ένα τόσο αστείο ποσό; καταλαβαίνω ότι υπάρχει ευρύτατη οικονομική δυσχέρεια, αλλά η αποχή δε φέρνει λύση στο πρόβλημα, το πολλαπλασιάζει ακόμη περισσότερο. Εγώ έζησα ως φοιτητής, και κατέβηκα Αθήνα για να ψηφίσω, ακόμη και αν αυτό μου κόστισε 3 μέρες πείνας, και έπινα μόνο νερό επειδή δεν είχα λεφτά, αλλά έκανα το καθήκον μου ως πολίτης να ψηφίσω και είμαι υπερήφανος με αυτό. Έδωσα την φωνή και τη γνώμη μου ως πολίτης αυτής της χώρας και ΕΛΠΙΖΩ αυτό το 34,91% να μην το ξαναδώ (η έστω να γίνει 0.5-3%) γιατί θα σταματήσω να θέλω να ζω άλλο, δε μου αξίζει τέτοια καταδίκη, δηλαδή ΑΙΣΧΟΣ!!

και τονίζω : Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑ (δήθεν) ΠΑΤΡΙΩΤΗ !

Εγώ είμαι εθνικιστής, και το λέω δημόσια ΕΛΛΑΣ – ΥΠΕΡΑΝΩ – ΟΛΩΝ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s